ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ | ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΕΡΡΩΝ

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
Αρχική arrow Επικοινωνία
Μήνυμα του βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη Εκτύπωση E-mail
02.12.10
aids2.jpgΜε αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον ιό του AIDS και ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό των νοσούντων απευθύνει σε μήνυμά του ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης. Σε ανακοινωσή του υποστηρίζει τα εξής:
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας του Αγώνα κατά του AIDS την 1η του Δεκέμβρη κάθε χρόνο, έχει διπλή σημασία. Αφ΄ ενός την υπενθύμιση και ευαισθητοποίηση κατά της σύγχρονης αυτής μάστιγας, που τα τελευταία τριάντα χρόνια έχει προκαλέσει το θάνατο δεκάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας ανά τον κόσμο, και αφ΄ ετέρου το μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας που στέλνει η παγκόσμια κοινότητα με την αποτελεσματική δράση και περιορισμό της εξάπλωσης του ιού HIV.
Το πάθος για ζωή των συνανθρώπων μας που μολύνθηκαν ή είναι φορείς του ιού HIV, αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης που μετατράπηκε σε δράση, όλης της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας. Η διάδοση του επικίνδυνου ιού έχει πλέον περιορισθεί σε μεγάλο βαθμό γιατί παρέχεται πλέον σε εκατοντάδες χιλιάδες φορείς, αναβαθμισμένη και αποτελεσματική θεραπεία.
Ζητούμενο όμως παραμένει σε όλες σχεδόν τις χώρες η σωστή και συνεχής ενημέρωση για το AIDS, καθώς η πρόληψη αποτελεί το ισχυρότερο αμυντικό όπλο της παγκόσμιας υγείας. Παράλληλα η περίθαλψη η θεραπεία και η άρση κάθε μορφής κοινωνικού αποκλεισμού θα οδηγήσουν πιο κοντά την ανθρωπότητα στην εξάλειψη αυτής της μάστιγας.
Κλείνοντας θα ήθελα να επαναλάβω το κεντρικό σύνθημα που υιοθέτησε φέτος η UNESCO: «Όχι νέες μολύνσεις, όχι άλλοι θάνατοι, όχι αποκλεισμοί»


 
< Προηγ.   Επόμ. >
ΣΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ
moisiadis_nea_nea.jpg          

Ετοιμάζεται να...

πιάσει δουλειά 

trentsios.jpg

Ο κ. Τρέντσιος

Τις θερμότερες ευχές

μας για ταχεία

ανάρρωση 

ΕΙΠΑΝ,ΕΙΠΑΝ..
koubelis.jpg
Φ. Κουβέλης:

"Δεν αντέχει άλλο ο

λαός αυτά τα βάρη, είναι

άδικα, άνισα και

δυσβάσταχτα"

 

Και λίγα λέτε...
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη.
Πνευματικά Δικαιώματα | Όροι Χρήσης